Oleorezyny

Oleorezyny (inaczej oleożywice) to skoncentrowane wyciągi z roślin przyprawowych. Już nawet jedna kropla pozwala na uzyskanie silnego i naturalnego efektu aromatycznego co sprawia, że oleorezyny są doskonałą alternatywą dla przypraw. Nasza firma szczyci się pozycją lidera w sprzedaży oleorezyn na rynku polskim, dzięki czemu możemy zaoferować Państwu doskonałe jakościowo produkty w konkurencyjnej cenie. Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem największego na świecie producenta olorezyn i olejków przyprawowych Synthite z Indii. 

Oleorezyna bazylii 6% BAS1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla bazylii
Zapach Rozgrzewający, korzenny
Barwa Ciemnozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry Olejki lotne: min. 6 mL/ 100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych liści bazylii pospolitej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna bazylii - BAS1002

Forma fizyczna lepka ciecz
Smak charakterystyczny dla bazylii
Zapach rozgrzewający, korzenny
Barwa ciemnozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Olejki lotne: min. 3 ml/100 g
Metoda otrzymywania     ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych liści bazylii pospolitej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 25% min.5.000 CU CAP1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno pikantny
Zapach Charakterystyczny dla papryki, gryzący
Barwa Jasnobursztynowa do czerwonej
Rozpuszczalność Częściowo rozpuszczalna w alkoholu i nielotnych tłuszczach
Parametry

Siła barwiąca: 4000 – 10000 CU

Zawartość kapsaicyny: 25 – 25,3 %

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, czerwonych owoców papryki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 10% min.5.000 CU CAP1004

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno pikantny
Zapach Charakterystyczny dla papryki, gryzący zapach
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Częściowo rozpuszczalna w alkoholu i nielotnych tłuszczach
Parametry

Siła barwiąca: 3000 – 15000 CU

Kapsaicyna: 10 – 10,5 %

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, czerwonych owoców papryki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 6,6% 25.000 CU CAP1006

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno pikantny
Zapach Gryzący, charakterystyczny dla papryki
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Częściowo rozpuszczalna w alkoholu i nielotnych tłuszczach
Parametry

Siła barwiąca: 3700 – 15000 CU

Kapsaicyna: 6,6 % ± 0,3 %

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, czerwonych owoców papryki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 3,3% min. 10.000 CU CAP1011

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno pikantny
Zapach Charakterystyczny dla papryki, gryzący
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Częściowo rozpuszczalna w alkoholu i nielotnych tłuszczach
Parametry

Siła barwienia: 10000 – 15000 CU

Kapsaicyna: 3,3 – 3,5 %

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych strąków indyjskiej czerwonej chilli

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 3,3% min. 10.000 CU CAP1B11

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 6,6% odbarwiona CAP1014

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno pikantny
Zapach Charakterystyczny dla papryki, gryzący
Barwa Transparentna, ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Częściowo rozpuszczalna w alkoholu i rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry

Siła barwiąca: <1000 CU

Zawartość kapsaicyny: 6,5 – 6,8 %

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, czerwonych owoców papryki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 3,3% odbarwiona CAP1016

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno pikantny
Zapach Charakterystyczny dla papryki, gryzący
Barwa Bursztynowoczerwona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry

Barwa: <1000 CU

Kapsaicyna: 3,3 – 3,5 %

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, czerwonych owoców papryki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna capsicum 6,6% MIN. 5.000 CU CAP1021

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno pikantny
Zapach Charakterystyczny dla papryki, gryzący
Barwa Czerwona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry

Siła barwiąca: 3000 – 10000 CU

Kapsaicynoidy: min. 1000000 SHU

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, czerwonych owoców papryki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kardamonu 30% CAR1B30

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Orzeźwiający aromat kardamonu
Barwa Ciemnobrązowa do zielonkawej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w olejach roślinnych i alkoholu (95%)
Parametry Olejki lotne: 29 – 31%
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion kardamonu malabarskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna cassi CAS1009

Forma fizyczna Ciecz
Smak Silnie aromatyczny, charakterystyczny
Zapach Ciepły, słodki, pieprzowy
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu i
tłuszczach nielotnych
Parametry Olejki lotne:  65 72 ml/100 g
Metoda otrzymywania ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonej kory
cynamonowca wonnego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kminku 20% CAY1002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla kminku
Zapach Chłodzący, miętowy, ziołowy
Barwa Jasnozielono brązowa ciecz
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry

Olejki lotne: 20 - 22 ml/100 g

Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion kminku

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna selera 7-9% CEL1003

Forma fizyczna Ciecz
Smak Gorzki, rozgrzewający, palący
Zapach Korzenny, aromatyczny, ziołowy, trwały
Barwa Jasna, oliwokozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 7 – 9 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion selera zwyczajnego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna goździka 60% CLV1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Delikatnie gorzki
Zapach Korzenny, rozgrzewający
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 70 - 90 ml/100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych pączków goździkowca korzennego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kakao COC1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla kakao
Zapach Charakterystyczny dla kakao
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Wilgotność: 20 - 25%
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa łupin i późniejsze usunięcie masła kakaowego poprzez reekstrakcję z wodą

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kolendry 1,5% COR1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Łagodny, rozgrzewający, oleisty
Zapach Słodkawy, owocowy
Barwa Żółtawobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: min. 1 ml/100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion kolendry siewnej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kolendry 10% COR1065

Forma fizyczna Ciecz
Smak łagodny, rozgrzewający, oleisty
Zapach silny, rozgrzewający, cytrusowy,
drzewny
Barwa Żółta
Rozpuszczalność  rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 10-12 mL/ 100 g
Metoda otrzymywania destylacja parowa nasion kolendry siewnej
z dodatkiem odpowiedniego emulgatora

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kolendry 10% COR1102

Zamów próbkę

Oleorezyna kolendry 10% COR1B10

Zamów próbkę

Oleorezyna curry Garam Masala CRB1004

Forma fizycz Oleista ciecz
Barwa Jasnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach
Zastosowanie Aromat spożywczy
Metoda otrzymywania Produkt powstały poprzez proporcjonalne wymieszanie różnych ekstraktów przyprawowych

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna curry CRB1122

Zamów próbkę

Oleorezyna curry CRB1245

Zamów próbkę

Oleorezyna kminu rzymskiego CUM1007

Forma fizyczna Ciecz
Smak Korzenny, rozgrzewający
Zapach Korzenny, rozgrzewający
Barwa Jasnoobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 30 - 40 ml/100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa prażonych nasion
kminu rzymskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kopru ogrodowego 5% DIL1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak charakterystyczna dla nasion kopru
Zapach charakterystyczny dla nasion kopru
Barwa jasnozielona do janobrązowej
Rozpuszczalność rozpuszczalna w
tłuszczach nielotnych
Parametry zawartość olejków lotnych min. 5ml/100 g
Metoda otrzymywania ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion kopru ogrodowego

SPECYFIKACJA



 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki kapsułkowana 25.000 CU EPA1002

Forma fizyczna Proszek
Smak Nieznacznie przypominający paprykę
Zapach Delikatny, warzywny
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Siła barwienia: 25000 – 27500 CU
Metoda otrzymywania Kapsułkowanie oleorezyny papryki techniką suszenia rozpyłowego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kurkumy 10% kapsułkowana ETU1002

Forma fizyczna Proszek
Smak Neutralny
Zapach Neutralny
Barwa Jasna, żółtopomarańczowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Kurkuminoidy: 7 – 10 %
Metoda otrzymywania Suszenie rozpyłowe a następnie kapsułkowanie oleorezyny z wykorzystaniem odpowiednich nośników

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kozieradki 60% FEN1009

Forma fizyczna Ciecz
Smak Gorzki
Zapach Charakterystyczny dla kozieradki
Barwa Żółtawobrązowa
Rozpuszczalność Dyspergowalna w wodzie
Parametry Ciężar właściwy 20/4º: 1,235 – 1,244 g/cc
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion kozieradki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kopru włoskiego 4% - 10% FNL1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Słodki, lekko gorzki po spożyciu
Zapach Rozgrzewający, kamforyczny
Barwa Ciemna, zielonkawobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 4 – 10 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion kopru włoskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna imbiru 30% GIN1006

Forma fizyczna Ciecz
Smak Ostry, pikantny, korzenny
Zapach Ciepły, słodki, mocno aromatyczny
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholach z niewielką sedymentacją
Parametry Zawartość olejków lotnych: 30 – 35 ml/ 100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych kłączy imbiru lekarskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna imbiru 15% - 18% GIN1016

Forma fizyczna Ciecz
Smak Ostry, pikantny, korzenny
Zapach Ciepły, słodki, mocno aromatyczny
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholach z niewielką sedymentacją
Parametry Zawartość olejków lotnych: 15-18 ml/ 100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych kłączy imbiru lekarskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna imbiru 30% GIN1049

Forma fizyczna Ciecz
Smak Ostry, pikantny, korzenny
Zapach Ciepły, słodki, mocno aromatyczny
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholach z niewielką sedymentacją
Parametry Olejki lotne: 30 – 35 ml/ 100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych kłączy imbiru lekarskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna imbiru 30% GIN1406

Zamów próbkę

Oleorezyna czosnku 10%(NI) GLC1050

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Intensywny, charakterystyczny
Barwa Jasnożółta do żółtobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 10 ml/100 g
Metoda otrzymywania Wymieszanie olejku lotnego z rafinowanym olejem słonecznikowym

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna czosnku 10% GLC1B10

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla czosnku
Zapach Charakterystyczny dla czosnku
Barwa żółtobrązowa, transparentna
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach
Parametry zawartość olejków lotnych: 9-11%
Metoda otrzymywania  ekstrakcja główek czosnku pospolitego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna czosnku zielonego 4% GLC4013

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla czosnku
Zapach Charakterystyczny dla czosnku
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Dyspergowalna w wodzie
Parametry zawartość olejków lotnych: 0,25 - 0,4 ml/100 g
Metoda otrzymywania ekstrakcja główek czosnku pospolitego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna liścia laurowego 6% LAU1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla lauru
Zapach Ostry, charakterystyczny dla lauru
Barwa Ciemna, oliwkowozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach roślinnych
Parametry Olejki lotne: 6 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych liści wawrzynu szlachetnego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna liścia laurowego 3% - 5% LAU1020

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla lauru
Zapach Ostry, charakterystyczny dla lauru
Barwa Ciemna, oliwkowozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Olejki lotne: 3-5 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych liści wawrzynu szlachetnego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna lubczyka 1% LOV1J01

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla lubczyku
Zapach Charakterystyczny dla lubczyku
Barwa Ciemnobrązowa do czarnej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Olejki lotne: <1 %
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna kwiatu muszkatu 30% MAC1002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Pikantny, lekko gorzki
Zapach Aromatyczny, rozgrzewający, kamforyczny
Barwa Bursztynowa lub ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 30 – 35 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych osnówek oddzielonych od nasion muszkatołowca korzennego

 

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna majeranku 40% MAR1J40

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla majeranku
Zapach Charakterystyczny dla majeranku
Barwa Ciemnozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: min. 40 ± 2 %
Metoda otrzymywania Produkt otrzymany poprzez proces ekstrakcji rozpuszczalnikowej

 

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna gorczycy 10% MUS1004

Forma fizyczna Oleista ciecz
Smak Charakterystyczny dla gorczycy, ostry
Zapach Charakterystyczny dla gorczycy
Barwa Jasnożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: min. 10 mL/100 g
Metoda otrzymywania Otrzymywane przez wymieszanie olejku lotnego z rafinowanym olejkiem gorczycy

SPECYFIKACJA


 

Zamów próbkę

Oleorezyna gorczycy 4% wodno-rozpuszczalna MUS1006

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla gorczycy, ostry
Zapach Charakterystyczny dla gorczycy
Barwa Jasnożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Olejki lotne: min. 4 mL/100 g
Metoda otrzymywania Otrzymywana przez wymieszanie olejku lotnego z odpowiednimi dodatkami

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna gałki muszkatołowej 40% NUT1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Korzenny, rozgrzewający, delikatnie gorzki
Zapach Aromatyczny, przenikliwy, lekko kamforyczny
Barwa Jasnobursztynowa do czerwonawobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 40 – 48 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion muszkatołowca korzennego

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna gałki muszkatołowej 20% NUT1014

Forma fizyczna Ciecz
Smak Korzenny, rozgrzewający, delikatnie gorzki
Zapach Aromatyczny, przenikliwy, lekko kamforyczny
Barwa Jasnobursztynowa do czerwonawobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 20 – 24 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion muszkatołowca korzennego

 

 

SPECYFIKACJA


 

Zamów próbkę

Oleorezyna gałki muszkatołowej 30% NUT1016

Forma fizyczna Ciecz
Smak Korzenny, rozgrzewający, delikatnie gorzk
Zapach Aromatyczny, przenikliwy, lekko kamforyczny
Barwa Jasnobursztynowa do czerwonawobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 32 – 38 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych nasion muszkatołowca korzennego

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna cebuli prażonej ONI1002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla świeżo prażonej cebuli
Zapach Charakterystyczny dla świeżo prażonej cebuli
Barwa Jasnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry 1 kg odpowiada 5 kg zielonej cebuli
Metoda otrzymywania Ekstrakcja substancji aktywnych ze świeżo prażonych główek cebuli zwyczajnej

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna cebuli ONI1004

Forma fizyczna Lepka ciecz
Smak charakterystyczny dla cebuli
Zapach charakterystyczny dla cebuli
Barwa bursztynowa
Rozpuszczalność rozpuszczalna w wodzie
Surowiec użyty do produkcji cebula zwyczajna (Allium cepa L.)
Metoda otrzymywania

Ekstrakcja rozpuszczalnikowa prażonych główek cebuli zwyczajnej

SPECYFIKACJA




 

Zamów próbkę

Oleorezyna zielonej cebuli ONI4001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla świeżo zgniecionej cebuli
Zapach Charakterystyczny dla świeżo zgniecionej cebuli
Barwa Bladożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry 1 kg odpowiada 5 kg zielonej cebulki
Metoda otrzymywania Ekstrakcja substancji aktywnych ze świeżo zgniecionych główek cebuli zwyczajnej

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna oregano 10% ORE1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Ostry
Zapach Charakterystyczny dla oregano
Barwa Ciemna, oliwkowozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 30 – 45 ml/100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suchych liści oregano

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna oregano - ORE1010

Forma fizyczna lepka ciecz
Smak pikantny
Zapach charakterystyczny dla oregano
Barwa ciemnozielona
Rozpuszczalność rozpuszczalna w gorącej wodzie
Parametry Olejki lotne: 15 – 22 ml/100 g
Metoda otrzymywania   Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych liści

 

 

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 40.000 OS PAP1004

Forma fizyczna Lepka ciecz
Smak Charakterystyczny dla papryki, pozbawiony pikątnego smaku
Zapach Charakterystyczny dla papryki
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry Siła barwienia:1000 - 1010 ASTA CU
Metoda otrzymywania

ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych owoców papryki rocznej,

następnie usuwanie związków nadających ostry smak

SPECYFIKACJA




 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 50.000 OS PAP1005

Forma fizyczna Ciecz
Smak Oleisty, pozbawiony pikantnego smaku
Zapach Charakterystyczny dla papryki
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry Siła barwienia: min. 50000 CU
Metoda otrzymywania
  • ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych owoców papryki rocznej,
  • następnie usuwanie związków nadających ostry smak

SPECYFIKACJA



 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 100.000 OS PAP1010

Forma fizyczna Lepka ciecz
Smak charakterystyczny dla papryki, pozbawiony pikątnego smaku
Zapach charakterystyczny dla papryki
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry siła barwienia:2500 - 2510 ASTA CU
Metoda otrzymywania

ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych owoców papryki rocznej,

następnie usuwanie związków nadających ostry smak

ekstrakcja selektywna

SPECYFIKACJA



 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 40.000 WS PAP1012

Forma fizyczna Ciecz
Smak
pozbawiony pikantnego smaku
Zapach charakterystyczny dla papryki
Siła barwienia  40000-40300 CU
Rozpuszczalność dyspergowalna w wodzie
Parametry Wilgotność : 0.49 %
Metoda otrzymywania ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych
owoców papryki rocznej

 

 

SPECYFIKACJA


 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 50.000 wodno-rozpuszczalna PAP1013


 

Forma fizyczna Lepka ciecz
Smak charakterystyczny dla papryki
Zapach charakterystyczny dla papryki
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność dyspergowalna w wodzie
Parametry siła barwienia: 50000 – 51000 CU
Metoda otrzymywania

ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych owoców papryki rocznej

usuwanie związków nadających ostry smak

SPECYFIKACJA




 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 50.000 oleo-wodno-rozpuszczalna PAP1050

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 80.000 OS światłostabilna PAP1052

Forma fizyczna Ciecz
Smak oleisty, pozbawiony pikantnego
smaku
Zapach charakterystyczny dla papryki
Barwa  ciemnoczerwona
Rozpuszczalność rozpuszczalna w
tłuszczach roślinnych
Parametry siła barwienia: min. 80000 CU
Metoda otrzymywania ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych
owoców papryki rocznej, następnie usuwanie związków nadających ostry smak

SPECYFIKACJA


 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 20.000 wodno-rozpuszczalna PAP1205

Forma fizyczna Lepka ciecz
Smak charakterystyczny dla papryki, pozbawiony pikątnego smaku
Zapach charakterystyczny dla papryki
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry siła barwienia:20000 – 21000 CU
Metoda otrzymywania

ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych owoców papryki rocznej,

następnie usuwanie związków nadających ostry smak

SPECYFIKACJA




 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 100.000 OS światłostabilna PAP1210

Forma fizyczna Ciecz
Smak Oleisty, pozbawiony pikantnego smaku
Zapach Charakterystyczny dla papryki
Barwa Ciemnoczerwona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry Siła barwienia: 100000-102000 CU
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych owoców papryki rocznej, następnie usuwanie związków nadających ostry smak

SPECYFIKACJA



 

Zamów próbkę

Oleorezyna papryki 72.000 OS światłostabilna PAP3975

Zamów próbkę

Oleorezyna pietruszki PAR1002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla pietruszki
Zapach Charakterystyczny dla pietruszki
Barwa ciemna, zielonkawobrązowa ciecz
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne:  20-22 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych
nasion pietruszki zwyczajnej

 

                                                                                                                                                                                                                                  

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu czarnego 40/20 PEP1006

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno aromatyczny, pikantny
Zapach Rozgrzewający, korzenny
Barwa Oliwkowozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu z sedymentacją
Parametry Piperyna: 40 – 41 % Olejki lotne: 20 – 24 ml/100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, niedojrzałych owoców pieprzu czarnego

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu czarnego 36/16 PEP1036

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno aromatyczny, pikantny
Zapach Rozgrzewający, korzenny
Barwa Oliwkowozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu z sedymentacją
Parametry Piperyna: 36 – 38 % Olejki lotne: 16 – 18 ml/100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, niedojrzałych owoców pieprzu czarnego

SPECYFIKACJA


 

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu czarnego 42/25 PEP1073

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno aromatyczny, pikantny
Zapach Rozgrzewający, ostry
Barwa Oliwkowozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu z sedymentacją
Parametry Piperyna: 42 - 43% Olejki lotne: 22 - 25 ml/100g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, niedojrzałych owoców pieprzu czarnego

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu czarnego 40/20 odbarwiona PEP1077

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno aromatyczny, pikantny
Zapach Rozgrzewający, ostry
Barwa Kremowa do żółtawobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu z sedymentacja
Parametry Piperyna: 40 – 41 % Olejki lotne: min. 20 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych, niedojrzałych owoców pieprzu czarnego.

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu czarnego 30/15 WS VEXTRANO PEP1413

Zamów próbkę

Oleorezyna ziela angielskiego 20% - 30% PIM1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Silnie aromatyczny
Zapach Ciepły, słodki, pieprzowy
Barwa Zielonkawobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 25 – 35 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych owoców korzennika lekarskiego

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna ziela angielskiego 50% - 55% PIM1021

Forma fizyczna Ciecz
Smak  silnie aromatyczny
Zapach  ciepły, słodki, pieprzowy
Barwa zielonkawobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Olejki lotne: 50 – 55 ml/100g
Metoda otrzymywania ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych
owoców korzennika lekarskiego

 

 

SPECYFIKACJA


 

Zamów próbkę

Oleorezyna ziela angielskiego 40% - 65% PIM1365

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla ziela angielskiego
Zapach Charakterystyczny dla ziela angielskiego
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność -
Parametry Olejki lotne: 40 - 65 %
Metoda otrzymywania -

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Oleorezyna rozmarynu 8% ROS1017

Forma fizyczna Ciecz
Smak charakterystyczny dla rozmarynu
Zapach delikatny zapach rozmarynu
Barwa  brązowawa, transparentna
Rozpuszczalność rozpuszczalna w
tłuszczach roślinnych
Parametry kwas karnozowy: min. 8 %
Metoda otrzymywania ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych części
nadziemnych rozmarynu lekarskiego

SPECYFIKACJA



 

Zamów próbkę

Oleorezyna rozmarynu 4% ROS1046

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla bazylii
Zapach Rozgrzewający, korzenny
Barwa  brązowawa, transparentna
Rozpuszczalność rozpuszczalna w tłuszczach i dyspergowalna w wodzie
Parametry kwas karnozowy/ karnozol: 4 %
Metoda otrzymywania ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych
części nadziemnych rozmarynu lekarskiegoj

 

 

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę
Forma fizyczna Ciecz
Smak Ostry
Zapach Charakterystyczny dla szałwii
Barwa Brązowawozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w tłuszczach roślinnych
Parametry Zawartość olejków lotnych: 10 – 15 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa substancji aktywnych z suszonych liści szałwii

 

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna szpinaku 4% OS SPI1001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla szpinaku
Zapach Zielny
Barwa Ciemnozielona
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w nielotnych tłuszczach
Parametry Kompleks chlorofilu z miedzią: min. 4%
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych liści szpinaku z późniejszą wymianą jonów magnezu na jony miedzi w celu zwiększenia trwałości kompleksu

 

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna tamaryndowca TAM1010

Forma fizyczna Lepka ciecz
Smak Kwaśny
Zapach Charakterystyczny
Barwa Ciemnobrązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Brix 65 - 70
Metoda otrzymywania

wodny ekstrakt miazgi owoców tamaryndowca z późniejszą koncentracją ekstraktu w próźni

SPECYFIKACJA




 

Zamów próbkę

Oleorezyna tymianku THY1001

Zamów próbkę

Oleorezyna tymianku 15% - 25% THY1004

Zamów próbkę

OLEOREZYNA KURKUMINY - TUR1002

Forma fizyczna Proszek
Smak Aromatyczny, korzenny
Zapach Charakterystyczny dla kurkumy
Barwa Żółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Siła barwiąca: 14500 – 15000 CU Kurkumina: min. 95%
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych kłączy ostryżu długiego

 

 

 

SPECYFIKACJA


 

Zamów próbkę

Oleorezyna kurkumy 50% TUR1026

Forma fizyczna Ciecz
Smak Aromatyczny, korzenny
Zapach Charakterystyczny dla kurkumy
Barwa Żółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry Siła barwiąca: 7200 – 7500 CU Zawartość kurkuminy: 48 – 50 %
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych kłączy ostryżu długiego

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna kurkumy 8,5% wodno-rozpuszczalna TUR1033

Forma fizyczna Ciecz
Smak Aromatyczny, korzenny
Zapach Charakterystyczny dla kurkumy
Barwa Żółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Siła barwiąca: 1300 – 1500 CU Kurkumina: 8 – 10 %
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych kłączy ostryżu długiego

 

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna kurkumy 8,5% wodno-rozpuszczalna TUR1167

Forma fizyczna Ciecz
Smak Neutralny
Zapach  względnie bezwonna
Barwa czerwono-żółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzi
Parametry siła barwiąca: 1350 - 1500 CU
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa suszonych liści bazylii pospolitej

 

 

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu białego 22/9 wodno-rozpuszczalna WPE1005

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno aromatyczny, pikantny
Zapach Charakterystyczny dla białego pieprzu
Barwa Jasnożółta do kremowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Piperyna: 21 – 22 % Olejki lotne: 9 – 12 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa pieprzu białego otrzymanego z dojrzałych owoców pieprzu czarnego poddanych obłuszczeniu oraz suszeniu

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu białego 40/20 WPE1006

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno aromatyczny, pikantny
Zapach Charakterystyczny dla białego pieprzu
Barwa Jasnożółta do kremowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu z sedymentacją
Parametry Piperyna: min. 40 % Olejki lotne: 20 – 21 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa pieprzu białego otrzymanego z dojrzałych owoców pieprzu czarnego poddanych obłuszczeniu oraz suszeniu

 

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu białego 36/21 WPE1008

Zamów próbkę

Oleorezyna pieprzu białego 40/20 WPE1028

Forma fizyczna Ciecz
Smak Mocno aromatyczny, pikantny
Zapach Charakterystyczny dla białego pieprzu
Barwa Jasnożółta do kremowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu z sedymentacją
Parametry Piperyna: min. 40 % Olejki lotne: min. 20 ml/100 g
Metoda otrzymywania Ekstrakcja rozpuszczalnikowa pieprzu białego otrzymanego z dojrzałych owoców pieprzu czarnego

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

Zamów próbkę
Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.