Oferujemy wysokiej jakości tłuszcze zwierzęce: kurzy i wołowy w formie proszkowej i płynnej. Tłuszcze zwierzęce w wielu produktach pełnią funkcje smakowe, teksturotwórcze oraz inne technologiczne. Tłuszcze jako nośnik smaku poprawiają smakowitość produktu, nawet jak wnoszony przez nie same aromat jest względnie neutralny.
Odgrywają również kluczową rolę w zbilansowanej diecie człowieka i wielu produktach spożywczych ich dodanie przywraca bardziej naturalny skład produktu np. w koncentratach i innych z kategorii żywność wygodna.
Forma fizyczna | Proszek |
Smak | Charakterystyczny dla tłuszczu wołowego |
Zapach | Charakterystyczny dla tłuszczu wołowego |
Barwa | Beżowa do jasnobrązowej |
Rozpuszczalność | - |
Parametry | Białko: min. 23% Tłuszcz: max. 72% |
Metoda otrzymywania | Produkt pozyskiwany przez proces suszenia rozpyłowego |
Forma fizyczna | Proszek |
Smak | Charakterystyczny dla tłuszczu kurzego i bulionu drobiowego |
Zapach | Charakterystyczny dla tłuszczu kurzego i bulionu drobiowego |
Barwa | Kremowa, jasnożółta |
Rozpuszczalność | - |
Parametry | Białko: min. 20,7% Tłuszcz: max. 71% |
Metoda otrzymywania | Produkt pozyskiwany przez suszenie rozpyłowe świeżego lub mrożonego drobiu |
Forma fizyczna | Ciecz |
Smak | Neutralny |
Zapach | Neutralny |
Barwa | - |
Rozpuszczalność | - |
Parametry | Liczba nadtlenkowa: max. 3 mEqO2/kg Wolne kwasy tłuszczowe: max. 0,5 % |
Metoda otrzymywania | Tłuszcz otrzymywany jest ze świeżo pozyskanego kośćca kurzego |