Dodawanie przypraw i ziół do posiłków nie tylko wzbogaca smak i aromat ale też pozwala czerpać z ich prozdrowotnych właściwości. Dodatkowo niektóre przyprawy jak np. kurkuma i papryka nadają również piękny kolor. Najwyższej jakości przyprawy i zioła oraz ekstrakty przypraw od Essence będą doskonałym dodatkiem do każdego produktu.
Forma fizyczna | Proszek |
Smak | Lekko gorzki |
Zapach | Ziemisty aromat |
Barwa | Jaskrawożółta do pomarańczowej |
Zawartość kurkumy | min. 3% |
Metoda otrzymywania | - sproszkowanie wysuszonych kłączy ostryżu długiego - produkt poddawany jest sterylizowany |
Forma fizyczna | Proszek |
Smak | charakterystyczny dla papryki słodkiej |
Zapach | charakterystyczny dla papryki słodkiej |
Barwa | intensywna barwa czerwona |
Rozpuszczalność | - |
Parametry | barwa: >80 ASTA |
Metoda otrzymywania | Produkt otrzymany poprzez zmielenie suszonych, dojrzałych oraz umytych owoców papryki |
Forma fizyczna | Proszek |
Smak | Charakterystyczny dla ostrej papryki |
Zapach | Charakterystyczny dla ostrej papryki |
Barwa | pomarańczowa do jasnoczerwonawej |
Rozpuszczalność | - |
Parametry | barwa: >120 ASTA |
Metoda otrzymywania | Produkt otrzymany poprzez zmielenie suszonych, dojrzałych oraz umytych owoców papryki, następnie wędzona przy użyciu dymu drzewa dębowego |
Forma fizyczna | Proszek |
Smak | Charakterystyczny dla papryki słodkiej |
Zapach | Charakterystyczny dla papryki słodkiej |
Barwa | Intensywna czerwona barwa |
Rozpuszczalność | - |
Parametry | barwa: >120 ASTA |
Metoda otrzymywania | Produkt otrzymany poprzez zmielenie suszonych, dojrza łych oraz umytych owoców papryki |
Forma fizyczna | Granulat 1mm |
Smak | Charakterystyczny dla papryki, nieostry |
Zapach | Charakterystyczny dla papryki |
Barwa | czerwona |
Rozpuszczalność | - |
Metoda otrzymywania | Suszenie gorącym powietrzem o temperaturze 60ºC |