W naszej ofercie posiadamy suszone owoce cytrusowe produkowane przez światowego lidera w tej branży. Powstają one w unikalnej technologii długiego suszenia w niskiej temperaturze co pozwala na zachowanie większej ilości olejków eterycznych oraz ładnej barwy. Dzięki tym zaletom ich dozowanie w produkcie końcowym jest dużo mniejsze, co oprócz unikalnego efektu smakowo/aromatycznego, wpływa również na koszty. Owoce suszone występują w formie płatków, grysu i proszku. Dysponujemy też wybranymi proszkami owocowymi od wiarygodnych dostawców z Azji.
Wygląd | Żółto-białe kawałki ok. 3x3 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla cytryny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych Cytryn. Cytryny są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Żółto-biały grys 1-2 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla cytryny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych Cytryn. Cytryny są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Żółto-biały proszek |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla cytryny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych Cytryn. Cytryny są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Żółtawo pomarańczowe kawałki ok. 3x3 mm |
Smak i zapach | Intensywny i typowy dla gorzkiej pomarańczy |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych gorzkich pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte, a następnie suszone. |
Wygląd | Pomarańczowe/żółte kawałki ok. 3x3 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla pomarańczy |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Pomarańczowe/żółte kawałki |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla pomarańczy |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Pomarańczowy/żółty grys 1-2 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla pomarańczy |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Pomarańczowy/żółty proszek |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla pomarańczy |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Białawo-żółte kawałki ok. 3x3 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla cytryny |
Status | 100% ekologiczny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych Cytryn. Cytryny są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Żółto-biały grys 1-2 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla cytryny |
Status | 100% ekologiczny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych Cytryn. Cytryny są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Żółto-biały proszek |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla cytryny |
Status | 100% ekologiczny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych Cytryn. Cytryny są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Pomarańczowe i żółte kawałki ok. 3x3 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla pomarańczy |
Status | 100% ekologiczny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Pomarańczowy i żółty grys ok. 1-2 mm |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla pomarańczy |
Status | 100% ekologiczny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |
Wygląd | Pomarańczowy/żółty proszek |
Smak i zapach | Intensywny, typowy dla pomarańczy |
Status | 100% ekologiczny |
Metoda otrzymywania |
Wyprodukowano z całych pomarańczy, które są selekcjonowane, myte, cięte (tracąc głównie sok, a pozostawiając skórkę) a następnie suszone |