Olejki eteryczne

Olejek anyżu ANI2002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla anyżku
Zapach Charakterystyczny dla anyżku
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność -
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,9600 – 0,9800 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,5000 – 1,6000 Anetol: 90 – 95 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną substancji aktywnych z suszonych, dojrzałych owoców anyżu

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek bazylii BAS2001

Zamów próbkę

Olejek tatarakowy CAL2B01

Zamów próbkę

Olejek kardamonu CAR2X00

Zamów próbkę

Olejek kminku CAY2002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla kminku
Zapach Charakterystyczny dla kminku
Barwa Żółta do jasnobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,9100 – 0,9400 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4680 – 1,5000
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych nasion kminku zwyczajnego

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek drzewa cedrowego CED2002

Zamów próbkę

Olejek drzewa cedrowego CED2B01

Zamów próbkę

Olejek kory cynamonowca CIN2005

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Słodki, rozgrzewający, owocowy, korzenny
Barwa Bladożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry Aldehyd cynamonowy: 65 – 75 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonej kory wewnętrznej pochodzącej z przyciętych pędów cynamonowca cejlońskiego

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek palczatki CIT2001

Zamów próbkę
Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla goździka
Zapach Ciepły, ostry, drzewny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 1,0380 – 1,0600 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,5200 – 1,5350
Metoda otrzymywania -

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek goździka CLV2033

Zamów próbkę

Olejek kolendry COR2013

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Silny, rozgrzewający aromat drzewa cytrusowego
Barwa Bezbarwna do jasnożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,8630 – 0,8750 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4600 – 1,4720
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych, prawie dojrzałych owoców kolendry siewnej

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek kolendry COR2301

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla kolendry
Zapach Charakterystyczny dla kolendry
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność -
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,8600 – 0,8750 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4620 – 1,4720
Metoda otrzymywania -

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek kolendry COR2401

Zamów próbkę

Olejek kminu rzymskiego CUM2016

Zamów próbkę

Olejek kminu rzymskiego CUM2003

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Charkterystyczny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej ciecz z tendencją do ciemnienia wraz z wydłużającym się terminem przechowywania
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Aldehyd kuminowy: 30 – 40 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną nasion kminu rzymskiego

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek kopru ogrodowego DIL2001

Zamów próbkę

Olejek eukaliptusowy EUC2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Ziołowy, mocny, kamforyczny
Barwa Bezbarwna do jasnożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Cyneol: 50 – 70 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną liści eukaliptusa gałkowego

 

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek geraniolowy GER2B01

Zamów próbkę

Olejek imbiru GIN2002

Zamów próbkę

Olejek czosnku GLC2050

Zamów próbkę

Olejek grejpfrutu różowego GRA2B0P

Zamów próbkę

Olejek grejpfrutu białego GRA2B0W

Zamów próbkę

Olejek jałowcowy JUN2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charkterystyczny dla jałowca
Zapach Rozgrzewający, terpenowy, korzenny, pieprzowy
Barwa Bladozielona, żółtawa
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach nielotnych
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0.8480-0.8790 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4720-1.4840
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych, dojrzałych owoców jałowca

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek jałowcowy JUN2B01

Zamów próbkę

Olejek lawendowy LAV2B01

Zamów próbkę

Olejek trawy cytrynowej LEM2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla trawy cytrynowej
Zapach Ostry aromat, trawiasty, limonkowy
Barwa Jasnożółta do żółtawobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,8690 – 0,8960 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4830 – 1,4890
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną świeżo ściętych i podsuszonych części nadziemnych palczatki pogiętej

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek limonki LIM2001

Zamów próbkę

Olejek litsea cubeba LIT2X00

Zamów próbkę

Olejek cytrynowy LMN2P00

Zamów próbkę

Olejek kwiatu muszkatu MAC2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla muszkatu
Zapach Rozgrzewający, terpenowy, korzenny, drzewny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach stałych
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,8600 – 0,9200 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4700 – 1,4900
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych osnówek oddzielonych od nasion muszkatołowca korzennego

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Mentol MEN2B01

Zamów próbkę

Olejek majerankowy MRJ2002

Zamów próbkę

Olejek majerankowy MRJ2B01

Zamów próbkę

Olejek gałki muszkatołowej NUT2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla muszkatu
Zapach Silnie aromatyczny, rozgrzewający, terpenowy, kamforyczny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,8542 – 0,9200 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4700 – 1,4880
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych nasion muszkatołowca korzennego

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek gałki muszkatołowej NUT2301

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla gałki muszkatołowej
Zapach Silny, charakterystyczny dla gałki muszkatołowej
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,8600 – 0,9100 Współczynnik refrakcji (20ºC): 1,4700 – 1,4880
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych nasion muszkatołowca korzennego

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek gałki muszkatołowej NUT2B01

Zamów próbkę

Olejek olibanum OLI2001

Zamów próbkę

Olejek pomarańczowy ORA2B01

Zamów próbkę

Olejek cebuli ONI2003

Zamów próbkę

Olejek oregano ORE2E00

Zamów próbkę

Olejek palmarosa PAL2001

Zamów próbkę

Olejek patchuli PAT2001

Zamów próbkę

Olejek mięty pieprzowej PEM2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla mięty pieprzowej
Zapach Ostry, terpenowy, miętowy, orzeźwiający
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Mentol: 40 - 50%
Metoda otrzymywania -

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek pieprzu czarnego PEP2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla pieprzu czarnego
Zapach Aromatyczny, ostry, pieprzowy
Barwa Bezbarwna do bladozielonej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0.8600-0.8840 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4780-1.4880
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych, niedojrzałych owoców pieprzu czarnego

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek ziela angielskiego PIM2002

Zamów próbkę

Olejek sosnowy PIN2B01

Zamów próbkę

Olejek rozmarynu ROS2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla rozmarynu
Zapach Kamforyczny, liściasty
Barwa Jasna, zielonkawożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,9000 – 0,9350 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4600 – 1,4700
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych liści rozmarynu lekarskiego

 

 

SPECYFIKACJA

 

 

Zamów próbkę

Olejek mięty zielonej SPE2001

Zamów próbkę

Olejek mandarynkowy TAN2B01

Zamów próbkę

Olejek tangelo TNG2B01

Zamów próbkę

Olejek tymianku THY2002

Zamów próbkę

Olejek tymianku THY2B01

Zamów próbkę

Olejek wetiwerii VET2001

Zamów próbkę

Olejek kurkumy TUR2001

Zamów próbkę

Olejek drzewa herbacianego australijski TTO2B0A

Zamów próbkę

Olejek drzewa herbacianego chiński TTO2B0C

Zamów próbkę
Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.