Olejki eteryczne

Olejki eteryczne są wonnymi substancjami pozyskiwanymi z roślin i owoców. Mają nie tylko piękny zapach, ale też mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Olejki eteryczne służą do wielu różnych zastosowań, a w branży spożywczej najczęściej używane są olejki przyprawowe i ziołowe np. pieprzu, czosnku, cebuli, chrzanu, kopru, mięty itp. W Essence współpracujemy z najlepszymi producentami olejków eterycznych na świecie, dzięki czemu olejki eteryczne z naszej bogatej oferty mają gwarantowaną najwyższą jakość.

OLEJEK EUKALIPTUSOWY - EUC2B01

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach kamforyczny, mocny, ziołowy
Barwa jasnożółta, bezbarwna
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry cyneol: 50%
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną liści eukaliptusa gałkowego.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek liścia cynamonowca - CIN2010

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach kamforyczny, liściasty
Barwa jasna, zielonkawożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry eugenol: 75-80 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną częściowo ususzonych liści cynamonowca cejlońskiego.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek pieprzu białego-WPE2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla pieprzu czarnego
Zapach Aromatyczny, ostry, rozgrzewający
Barwa Niebieskawozielony
Rozpuszczalność rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8600-0.8780

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4750-1.4850

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych, niedojrzałych owoców pieprzu czarnego

 

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek pączka goździka - CLV2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak -
Zapach ciepły, ostry, drzewny, owocowy
Barwa  bezbarwna do bladożółtej ciecz
Rozpuszczalność rozpuszczalny w alkoholu
Zastosowanie Aromat spożywczy
Metoda otrzymywania destylacja z parą wodną suszonych pączków
goździkowca korzennego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek anyżu - ANI2002

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Charakterystyczny dla kminku
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,9780 – 0,9880 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,5530 – 1,5600 Anetol: 95 – 99 %
Metoda otrzymywania   Destylacja  parą wodną dojrzałych owoców

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek tatarakowy CAL2B01

Zamów próbkę

Olejek kardamonu CAR2X00

Zamów próbkę

Olejek kminku CAY2002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla kminku
Zapach Charakterystyczny dla kminku
Barwa Żółta do jasnobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Ciężar właściwy (25ºC): 0,9100 – 0,9400 Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,480 – 1,500
Metoda otrzymywania Destylacja parą wodną suszonych nasion kminku zwyczajnego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek drzewa cedrowego CED2002

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Słodki, drzewny, balsamiczny lekko kamforowy
Barwa Jasnożółta do ciemnożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0,9280 – 0,9400

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,5100 – 1,5140

Metoda otrzymywania Destylacja parowa suszonych korzeni cedru himalajskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek drzewa cedrowego CED2B01

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach balsamicznym zapachu przypominającym cedr atlaski
Barwa transparentna ciecz barwy żółtej do żółtawej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry skręcalność optyczna: +35 do + 85 º
Metoda otrzymywania Olejek z drewna cedrowego otrzymywany jest w wyniku destylacji parą wodną drewna Cedrus Deodara.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kory cynamonowca CIN2005

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Słodki, rozgrzewający, owocowy, korzenny
Barwa Bladożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry Aldehyd cynamonowy: 65 – 75 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonej kory wewnętrznej pochodzącej z przyciętych pędów cynamonowca cejlońskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek palczatki CIT2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Intensywny, trawiasty, limonkowy
Barwa Żółta do żółtawobrązowej
Rozpuszczalność rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8750-0.8950

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4660-1.4750

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych części nadziemnych palczatki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek z liścia goździka CLV2005

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Ciepły, ostry, drzewny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Eugenol: 80 – 90%

Beta-kariofilen: 9-11%

Metoda otrzymywania   Destylacja z parą wodną liści goździkowca korzennego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek goździka CLV2033

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Ciepły, ostry, drzewny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 1,0300 - 1,0600

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,5250 - 1,5350

Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną goździkowca korzennego.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kolendry COR2013

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Silny, rozgrzewający aromat drzewa cytrusowego
Barwa Bezbarwna do jasnożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0,8630 – 0,8750

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4600 – 1,4720

Metoda otrzymywania

Destylacja z parą wodną suszonych, prawie dojrzałych owoców kolendry siewnej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kolendry COR2301

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla kolendry
Zapach Charakterystyczny dla kolendry
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0,8600 – 0,8750

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4620 – 1,472

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kolendry COR2401

Forma fizyczna Ciecz
Smak Lekko gorzki
Zapach Charakterystyczny dla kolendry
Barwa Bezbarwna do jasnozielonej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry skręcalność optyczna: -2 do +15º
Metoda otrzymywania

Destylacja z parą wodną suszonych, owoców kolendry siewnej.

Olejek filtrowany jest na sicie z oczkami 10 mikronów.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kminu rzymskiego CUM2016

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach świeży, rozgrzewający, ostry
Barwa bezbarwna do jasnożółtej barwy, z tendencją do ciemnienia w trakcie przechowywania
Rozpuszczalność rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8700-0.8780

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4800-1.5090

Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną nasion kminu rzymskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kminu rzymskiego CUM2003

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Charkterystyczny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej ciecz z tendencją do ciemnienia wraz z wydłużającym się terminem przechowywania
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w wodzie
Parametry Aldehyd kuminowy: 30 – 40 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną nasion kminu rzymskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kopru ogrodowego DIL2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Zielny, terpenowy, rozgrzewający
Barwa Jasnożółta do jasnobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Karwon: 20-30%
Metoda otrzymywania   Destylacja parą wodną nasion kopru

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek eukaliptusowy EUC2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Ziołowy, mocny, kamforyczny
Barwa Bezbarwna do jasnożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Cyneol: 50 – 70 %
Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną liści eukaliptusa gałkowego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek geraniolowy GER2B01

Zamów próbkę

Olejek imbiru GIN2002

Forma fizyczna Ciecz
Zapach korzenny, owocowy, drzewny
Barwa  bladożółta do jasnożółtej
Rozpuszczalność rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8650-0.8850

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4870-1.4900

Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną suszonych kłączy imbiru lekarskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek imbiru GIN2B01

Forma fizyczna Klarowny, płyn
Smak Charakterystyczny
Zapach Ciepły, wapienny, drzewny aromat imbiru
Barwa jasnożółta do brązowo żółtej barwy
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry skręcalność optyczna: - 58 do - 24º
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych kłączy imbiru lekarskiego.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek czosnku NI GLC2025

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Chrakterystyczny dla czosnku
Barwa Złotożółto-brązowa
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

ciężar właściwy (20ºC): 1,05 – 1,1

współczynnik refrakcji (20ºC): 1,5600 – 1,5800

Metoda otrzymywania Mieszanina naturalnego olejku czosnkowego oraz identycznego z naturalnym.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek czosnku GLC2050

Forma fizyczna ciecz
Zapach charakterystyczny dla czosnku
Barwa złotożółtobrązowa
Rozpuszczalność rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry 1 kg odpowiada 700 kg czosnku
Metoda otrzymywania    

destylacja z parą wodną substancji aktywnych ze świeżo zgniecionych główek czosnku

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek grejpfrutu różowego GRA2B0P

Zamów próbkę

Olejek grejpfrutu białego GRA2B0W

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Charakterystyczny dla grejpfruta, słodki, cytrusowy
Barwa jasnaożółta do czerwonożółtej
Ciężar włąściwy (25ºC) 0,848 - 0,860
Współczynnik refrakcji (10ºC) 1,4730 - 1,4790
Metoda otrzymywania Olejki eteryczne pozyskiwane są z zewnętrznej skórki grejpfruta na drodze wirowania na zimno

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek jałowcowy JUN2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charkterystyczny dla jałowca
Zapach Rozgrzewający, terpenowy, korzenny, pieprzowy
Barwa Bladozielona, żółtawa
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach nielotnych
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8480-0.8790

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4720-1.4840

Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną suszonych, dojrzałych owoców jałowca

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek jałowcowy JUN2B01

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Aromatyczny, ostry. korzenny
Barwa od bezbarwnej do słabo zielonej lub żółtej
Rozpuszczalność rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8440-0.8700

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.460-1.500

Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną suszonych, dojrzałych owoców jałowca pospolitego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek lawendowy LAV2B01

Zamów próbkę

Olejek trawy cytrynowej LEM2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach ostry, trawiasty, limonkowy, drzewny
Barwa Jasnożółta do żółtawobrązowej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Cytral: 70-85%
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną świeżo ściętych i podsuszonych części nadziemnych palczatki pogiętej
Dodatkowe informacje  1 kg zastępuje 200 – 300 kg trawy cytrynowej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek limonki LIM2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach charakterystyczny dla świeżo obranej limonki,  kamforyczny, sosnowy
Barwa Bezbarwna do zielonożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry
ciężar właściwy (25ºC): 0,8600-0,8750
współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4700-1,4800
skręcalność optyczna: +30 do +47º
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną całych, rozgniecionych owoców limonki
Surowiec użyty do produkcji Citrus aurantifolia

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek litsea cubeba LIT2X00

Zamów próbkę

Olejek cytrynowy LMN2P00

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla cytryny
Zapach Charakterystyczny dla cytryny
Barwa żółta do żółto-zielonkawej
Parametry

Gęstość (20ºC): 0,835 – 0,855

Współczynnik refrakcji (20ºC): 1,470 – 1,480

Metoda otrzymywania produkt otrzymany metodą ekstrakcji wodnej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek kwiatu muszkatu MAC2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla muszkatu
Zapach Rozgrzewający, terpenowy, korzenny, drzewny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w tłuszczach stałych
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0,8600 – 0,9200

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4700 – 1,4900

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych osnówek oddzielonych od nasion muszkatołowca korzennego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Mentol MEN2B01

Zamów próbkę

Olejek majerankowy MRJ2002

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Charakterystyczny dla majeranku
Barwa Niebieskawozielony
Rozpuszczalność rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8840-0.8940

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4500-1.4900

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych części nadziemnych majeranku

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek majerankowy MRJ2B01

Zamów próbkę

Olejek gałki muszkatołowej NUT2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla muszkatu
Zapach Silnie aromatyczny, rozgrzewający, terpenowy, kamforyczny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0,8542 – 0,9200

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4700 – 1,4880

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych nasion muszkatołowca korzennego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek gałki muszkatołowej NUT2301

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla gałki muszkatołowej
Zapach Silny, charakterystyczny dla gałki muszkatołowej
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0,8600 – 0,9100

Współczynnik refrakcji (20ºC): 1,4700 – 1,4880

Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną suszonych nasion muszkatołowca korzennego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek gałki muszkatołowej NUT2B01

Zamów próbkę

Olejek olibanum OLI2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach zielony, cytrusowy, terpenowy, ostry balsamiczny, gumowaty
Barwa Jasnożółta
Rozpuszczalność rozpuszczalny w alkoholach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.835-0.889

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.450-1.487

Metoda otrzymywania Destylacja parowa żywicy.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek pomarańczowy ORA2B01

Zamów próbkę

Olejek cebuli ONI2003

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla świeżej cebuli
Zapach Charakterystyczny dla świeżej cebuli
Barwa bursztynowożółta do
bursztynowopomarańczowej barwy
Rozpuszczalność rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 1.0500-1.1350

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.5490-1.5700

Metoda otrzymywania destylacja z parą wodną substancji aktywnych ze świeżo zgniecionych zielonych główek cebuli zwyczajnej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek oregano ORE2E00

Forma fizyczna Ciecz
Zapach  Charakterystyczny dla oregano.
Barwa Od bezbarwnej / żółtozielonkawej do ciemnobrązowej
Zastosowanie Aromat spożywczy
Metoda otrzymywania  Destylacja z parą wodną wysuszonych części nadziemnych oregano

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek bazylii BAS2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach ziołowy, korzenny, trawiasty
Barwa jasnożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry estragole (methyl chavicol): 70–75%
Metoda otrzymywania    destylacja z parą wodną liści bazylii pospolitej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek palmarosa PAL2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach suchy, trawiasty, miękki, kwiatowy, różany
Barwa Żółta
Rozpuszczalność rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8790-0.8920

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4700-1.4760

Metoda otrzymywania Destylacja parowa częściowo wysuszonych części nadziemnych

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek patchuli PAT2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach kamforowy, ziemisty, ziołowy i leśny
Barwa żółta do żółtawobrązowej
Rozpuszczalność

rozpuszczalny w olejach stałych

Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.9500-0.9750

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.5000-1.5160

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych części nadziemnych palczatki

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek mięty pieprzowej PEM2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla mięty pieprzowej
Zapach Ostry, terpenowy, miętowy, orzeźwiający
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Mentol: 40 - 50%

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek pieprzu czarnego PEP2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla pieprzu czarnego
Zapach Aromatyczny, ostry, pieprzowy
Barwa Bezbarwna do bladozielonej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0.8600-0.8840

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1.4780-1.4880

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych, niedojrzałych owoców pieprzu czarnego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek ziela angielskiego PIM2002

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla pieprzu czarnego
Zapach Aromatyczny, ostry, rozgrzewający
Barwa  bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 1,018 - 1,048

Współczynnik refrakcji (25ºC):  1,525 - 1,5380

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną niedojrzałych owoców korzennika lekarskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek sosnowy PIN2B01

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Rozgrzewający, charakterystyczny dla sosny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry skręcalność optyczna: 15º do 3º
Metoda otrzymywania Olejki eteryczne pozyskiwane są na drodze destylacji parowej z igieł sosny

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek rozmarynu ROS2001

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny dla rozmarynu
Zapach Kamforyczny, liściasty
Barwa Jasna, zielonkawożółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

Ciężar właściwy (25ºC): 0,9000 – 0,9350

Współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4600 – 1,4700

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych liści rozmarynu lekarskiego

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek mięty zielonej SPE2001

Forma fizyczna Ciecz
Zapach ostry, ziołowy, miętowy, metaliczny
Barwa bladożółta do zielonkawożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry skręcalność optyczna: - 59 do - 48 º
Metoda otrzymywania destylacja z parą wodną wierzchołków
pędów mięty zielonej

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek mandarynkowy TAN2B01

Zamów próbkę

Olejek tangelo TNG2B01

Zamów próbkę

Olejek tymianku THY2002

Forma fizyczna Ciecz
Zapach Ostry, ziołowy, korzenny
Barwa Bezbarwna do bladożółtej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry

ciężar właściwy (25ºC): 0,9150 – 0,9350

współczynnik refrakcji (20ºC): 1,4950 – 1,5050

skręcalność optyczna: -3 do -0,1º

Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych części nadziemnych tymianku.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek tymianku THY2B01

Forma fizyczna Ciecz
Smak Charakterystyczny
Zapach Ostry, ziołowy, korzenny
Barwa Bezbarwna
Rozpuszczalność Rozpuszczalna w alkoholu
Parametry tymol: 20-50 %
Metoda otrzymywania Destylacja z parą wodną suszonych, części nadziemnych tymianku

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek wetiwerii VET2001

Zamów próbkę

Olejek kurkumy TUR2001

Forma fizyczna Oleista ciecz
Zapach Silny, chrakterystyczny dla kurkumy
Barwa pomarańczowa, żółta
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w nielotnych tłuszczach
Parametry

ciężar właściwy (25ºC): 0,9050 – 0,967 

współczynnik refrakcji (25ºC): 1,4900 – 1,5200

skręcalność optyczna: -28 do 28º

turmerony: 50-70%

Metoda otrzymywania Destylacja parowa pokruszonych suchych kłączy.

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę

Olejek drzewa herbacianego australijski TTO2B0A

Zamów próbkę

Olejek drzewa herbacianego chiński TTO2B0C

Zamów próbkę

Olejek z nasion kopru włoskiego - FNL2003

Zapach Słodko-wytrawny, łagodnie pikantny (jak anyż)
Barwa Jasnożółta do nieco ciemniejszej
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w alkoholu
Parametry Anetol: 70 – 85 %
Metoda otrzymywania Destylacja parowa zmiażdżonych dojrzałych owoców

SPECYFIKACJA

Zamów próbkę
Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.