Aktualności

Kongres Branży Spożywczej

23 października w Opolu odbył się II Ogólnopolski Kongres Branży Spożywczej. Wzięli w nim udział przedsiębiorcy,  przedstawiciele samorządów, świata biznesu, nauki, firm doradczych i instytucji okołobiznesowych. 

 

W trakcie paneli dyskusyjnych poruszone zostały tematy dot. wykorzystania nauki w branży spożywczej oraz wyzwań stojących przed firmami spożywczymi widzianymi poprzez prymat ekologii.  Podczas Kongresu dyskutowano również o innowacjach w sektorze spożywczym oraz o kryzysie – jak go przetrwać, jak się dalej rozwijać, jakie przyjąć strategie działania wchodząc na nowe rynki.

Prezes Essence Sp. z o.o. Tomasz Rozy został zaproszony do udziału w panelu dyskusyjnym pt.: „Wykorzystanie nauki w branży spożywczej. Nowe rozwiązania technologiczne.”

Kongres zakończyła ceremonia wręczenia nagród najdynamiczniej rozwijającym się firmom branży spożywczej z rankingu Firmy Rodzinne Roku, w którym Essence sp. z o.o. została wyróżniona drugi rok z rzędu.

Zamknij x
W ramach naszej strony stosujemy pliki cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, dzięki czemu dostosowuje się ona do Państwa indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce cookies.